Το συγκρότημα

Η αγάπη των ανθρώπων της εταιρείας Τέκτων Κατασκευαστική για την περιοχή των Τρικάλων έδωσε την ώθηση και την έμπνευση για την δημιουργία ενός εξαιρετικού συγκροτήματος Φινλανδικών chalet που τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από αντίστοιχα Ευρωπαϊκά αλπικά συγκροτήματα. Αυτή τη στιγμή το συγκρότημα απαριθμείται από 17 chalet. Η θέση του συγκροτήματος είναι τέτοια που το καθιστά ως έναν άμεσο αποδέκτη της επίδρασης του μικροκλίματος της οροσειράς της Ζήρειας, πράγμα που σημαίνει για τον επισκέπτη την απευθείας επαφή με αλλεπάλληλες ατμοσφαιρικές εναλλαγές, που σε συνδυασμό με την εκπληκτικη, ανεμπόδιστη θέα προς τον Κορινθιακό και προς το ελατοδάσος της Ζήρειας, δημιουργεί έναν θαυμαστό καμβά ευεργετικών οπτικών, ηχητικών και συναισθηματικών εντυπώσεων. Η διαμονή τελικά στο συγκρότημα εξελίσσεται σε μια ευχάριστα βιωματική εμπειρία.

Η φιλοσοφία

Γιατί νομίζετε ότι ένα σπίτι φτιαγμένο από κορμούς δέντρων μπορεί να σε κάνει να ξαναζήσεις τα παιδικά σου όνειρα?
Το ξύλο σαν το πιο φιλικό και ζεστό υλικό γεννημένο και μεγαλωμένο στην φύση, προσφέρει την ενέργεια του και δημιουργεί ευχάριστες καταστάσεις και συναισθήματα.
Tην ηρεμία και την θαλπωρή που συναντά κανείς στην φύση και στο δάσος μπορεί να την νοιώσει από την στιγμή που θα αποφασίσει να ζήσει σε ένα ξύλινο σπίτι από κορμούς.

Τα πλεονεκτήματα

Η ξυλεία που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των σπιτιών, είναι Σκανδιναβική Πεύκη (Pinus Sylvestris)του φινλανδικού εργοστασίου FINNBAR Η ποιότητα της επειδή βρίσκεται στα όρια του αρκτικού κύκλου, είναι η καλύτερη της Ευρώπης. Η πολική ξυλεία είναι πολύ σκληρή, πολύ συμπαγής (μεγάλο ειδικό βάρος), μικρή υδατοαπορροφητικότητα, μεγάλη θερμομόνωση και έχει αργό ρυθμό καύσης.
Η κατασκευή των Φινλανδικών κατοικιών γίνεται σύμφωνα με τον αντισεισμικό κανονισμό (Ευρωκώδικας 5) και είναι πολύ πιο ασφαλής, μικρό βάρος, ελαστικοί σύνδεσμοι, από όλες τις άλλες κατασκευές στον Ελλαδικό χώρο. Άλλωστε οι περισσότερες εισαγωγές φινλανδικής ξυλείας πραγματοποιούνται από την Ιαπωνία, χώρα με την μεγαλύτερη σεισμική δραστηριότητα.
Η διάρκεια ζωής των Φινλανδικών κατοικιών είναι πολλαπλάσια από αυτήν των συμβατικών κτιρίων. Στην Φινλανδία σήμερα, κατοικούνται κατοικίες με ηλικία μέχρι και 500 ετών.

Οικολογικές κατασκευές

Το κυριότερο πλεονέκτημα των κατασκευών είναι η παντελής έλλειψη χημικών και άλλων συστατικών βλαβερών στον άνθρωπο, έτσι οι κατοικίες από κορμούς δέντρων είναι απόλυτα υγιεινές και εκατό τοις εκατό οικολογικές.